logo

Subsidies en financiën

Er zijn een flink aantal instrumenten en voorzieningen beschikbaar om werkgevers te ondersteunen om mensen met een arbeidsbeperking in dienst te nemen. Wij hebben een aantal van de belangrijkste voor u op een rij gezet zodat u direct inzicht krijgt in wat de banenafspraak mbo voor uw instelling kan betekenen.

 

Ook zijn de volgende fiscale instrumenten zijn beschikbaar:

  • Als een werknemer tot de doelgroep banenafspraak behoort en in het doelgroepregister is opgenomen, hebben werkgevers recht op de premiekorting arbeidsgehandicapte werknemer. Via de regelhulp premiekortingen kan een werkgever eenvoudig nagaan of recht op premiekorting doelgroep banenafspraak bestaat. De regelhulp premiekortingen is beschikbaar via deze link.
  • Vanaf 1 januari 2017 hebben werkgevers onder voorwaarden recht op een lage-inkomensvoordeel (LIV) als ze werknemers in dienst hebben die tussen de 100 en 120 procent van het wettelijk minimumloon verdienen. Dit voordeel kan oplopen tot 2.000 euro per werknemer per jaar. De hoogte is afhankelijk van het gemiddelde uurloon van de werknemer. Via de regelhulp premiekortingen kan een werkgever eenvoudig nagaan of recht op het lage inkomensvoordeel bestaat. U vindt de regelhulp premiekortingen via deze link.